Bröllopskoordinator – Vad kostar en bröllopsplanerare 2023?

Vi listar generella priser och tips på saker att tänka på vid valet av bröllopskoordinator.

En bröllopskoordinator eller bröllopsplanerare är två olika namn som används i branschen, men de gör precis samma sak – hjälper och koordinerar ert bröllop. Varje år planerar de ett flertal oförglömliga bröllop, som speglar bröllopsparet i fråga. De har erfarenhet av vilka saker som kan gå snett och metoder för att undvika problem. Utöver det har bröllopsplanerare även ett brett kontaktnät och kunskap om vilka aktörer i bröllopsbranschen som håller hög kvalitet.

 

Bröllopskoordinator pris

Priset för en bröllopskoordinator ligger på allt ifrån 5 000 kr till flera hundra tusen kronor. Kostnaden beror helt på bröllopets storlek och vilken hjälp ni behöver från en bröllopskoordinator. Därmed finns det ofta inga fasta priser, utan ni får en skräddarsydd offert utifrån era önskemål.

Ett mindre paket där en bröllopskoordinator agerar rådgivare kring förslag på leverantörer, idéer på dekoration, budgetmall och checklista kostar runt 5000 – 15 000 kr. Här ansvarar ni själva för att planera bröllopet och sköter all kontakt med leverantörer. Behöver ni lite mer hjälp där en bröllopsplanerare håller kontakt med era leverantörer, sätter körschema och koordinerar alla detaljer på plats under bröllopsdagen? Då kostar det ca 25 000 – 100 000 kr beroende på omfattning såklart. Är ni ute efter en bröllopsplanerare som är med er från dag ett och sköter allt ifrån bokning av lokal, dekor och underhållning till att koordinera allt tills efter bröllopet? I detta fall ligger priset på runt 100 000 kr eller mer, beroende på valet av bröllopsplanerare och omfattningen.

 

När behövs en bröllopskoordinator?

Ni kanske helt och hållet vill lämna över ansvaret till en bröllopskoordinator. Att hålla kontakten med alla inblandade leverantörer är tidskrävande. Bröllopsbranschen har vuxit något otroligt under de senaste åren, vilket är positivt, men det kan också kännas överväldigat att försöka hitta rätt.

Oavsett om ni tar hjälp av en bröllopsplanerare, kommer ni fortfarande vara delaktiga i alla beslut och val av exempelvis plats, färg på blommor, mat och dryck. Det kommer fortfarande att bli ert drömbröllop och ingen annans.

Bröllopsfinansiering

Vilken månadsbetalning passar dig?
kr
år
För ett lån på 50 000 kr med 0 % i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr blir den effektiva räntan 3,45 %. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d.v.s. 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f.n. 0 % - 11,20 %. Exemplen, som är beräknat 2024-05-01, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Uppläggningsavgift vid lån med medsökande är 995 kr.
/ mån

Saker att tänka på när ni ska välja bröllopskoordinator

  • Träffa flera tills ni hittar er perfekta bröllopskoordinator eller bröllopsplanerare. Det är viktigt att ni klickar och har en gemensam uppfattning om hur bröllopet ska se ut.
  • Fråga om tidigare bröllop som denne har gjort och om det liknar det ni är intresserade av.
  • Ha en uppfattning om vad ni kan tänkas behöva hjälp med. Behöver ni en bröllopsplanerare som börjar från scratch eller en bröllopskoordinator som sköter kontakten mellan olika leverantörer?
  • Vad har ni för total bröllopsbudget och hur stor del av den budgeten kan ni tänka er att lägga på en bröllopsplanerare?
  • Om ni redan har bokat eller har fått upp ögonen för en specifik festlokal kan det vara bra att kolla upp vad som ingår i det paketet. Ni kanske inte behöver fixa servicepersonal och det kanske ingår mat? Då får ni en klarare bild över vad ni kan behöva för ytterligare hjälp ifrån en bröllopskoordinator eller om det i själva verket inte finns något behov av en bröllopsplanerare.

 

Vid köp från våra samarbetspartners kan ni delbetala tjänsten räntefritt.

Några av våra samarbetspartners som är bröllopsplanerare

Ett porträttfoto på Marie Johansson, glad och bilden är tagen utomhus
Cimplier

Vi är ditt självklara val när du behöver hjälp med allt som hör till för att skapa ett lyckat bröllop. Det är viktigt för oss att vara lyhörda, engagerade och personlig service ligger oss varmt om hjärtat. Vi utgår alltid från er och era önskningar oavsett om ni har en stor eller liten budget. Dessutom lämnar vi det inte här utan hjälper er gärna med att ta hand om helheten på plats. Därför är vi bäst på det vi gör. Läs mer på och boka ett möte på deras hemsida här.

Ett porträttfoto på Marie Johansson, glad och bilden är tagen utomhus
I Nöd och Lust

Anlita I Nöd och Lust för en stressfri och oförglömlig resa. Bespara er tiden och låt oss ta hand om er stora dag. Med en bred erfarenhet inom bröllop och events och ett professionellt team levererar vi er drömbröllop. Under flera års tid har vi lyckats att sätta prägel på vårt sätt att dekorera och koordinera bröllop i Västra Götaland och utomlands. Vår ambition är att skapa helhetslösningar utifrån era önskemål. Tveka inte att kontakta oss, vi levererar! Läs mer på deras hemsida här.

Ett porträttfoto på Marie Johansson, glad och bilden är tagen utomhus
Kockum Event

Vi hjälper er gärna med allt från planeringen till genomförandet av ert bröllop! Vi erbjuder också catering med skräddarsydda menyer, självklart med er vision i fokus och budget i åtanke. Vårt serveringsteam levererar proffsig och kvalitativ service, allt för att hålla ett jämt och behagligt flyt från minglets början till bröllopsfestens slut. Vi delar såklart också med oss av vårt stora kontaktnät med olika bröllopsleverantörer, så boka oss för helhetslösningar eller endast enstaka tjänster. Läs mer på deras hemsida här.

Ett porträttfoto på Marie Johansson, glad och bilden är tagen utomhus
Lis Festplanering

Som festfixare är målet alltid att göra alla nöjda så de kan känna ett lugn och njuta utav tillställningen. När du lämnar allt ansvar hos en skicklig festarrangör så kan du lita på att medarbetarna är professionellt samordnade, tillsammans ser vi till att allt går som önskat! Läs mer på deras hemsida här.