10 spartips inför bröllopet

Ett bröllop kommer i de flesta fall kosta en stor summa pengar, men det finns en del spartips som kan minska vissa kostnader och därmed totalsumman.

Bröllopsplanering

  1. Sätt upp en budget och bestäm vilka delar som ni tycker är extra viktiga och får kosta lite mer.
  2. Börja planera i god tid. Då hinner ni jämföra olika alternativ och prisskillnader.
  3. Tid är också pengar, så har ni budget för att anlita en bröllopsplanerare kan ni lämna över en stor del av stressen. Har ni en tight budget kan ni fråga er familj och vänner om hjälp.

 

Ta ett samlat bröllopslån

I många fall finns det separata delbetalningslösningar på diverse inköp kopplade till bröllopet exempelvis ringar, lokalen och bröllopsresan. Problemet är att ni då måste betala ränta och avgifter hos olika leverantörer och det kan bli mycket pengar. Ni kan istället ta ett gemensamt samlat bröllopslån från Wedding Finance som täcker alla era valda utgifter och endast betala en räntekostnad. Vi erbjuder även räntefri delbetalning vid köp från våra partners. Ansök tryggt på vår hemsida med BankID och få besked direkt efter ansökan här.

 

Håruppsättning och bröllopssminkning

Det finns många som är extremt duktiga på håruppsättningar och sminkningar. Du kanske har någon vän som gladeligen kan hjälpa dig och som ändå är bjuden till bröllopet? Om inte annat finns det mängder av videos på Youtube med brudsminkningar och bröllopsuppsättningar för håret. Välj tillsammans ut något och provsminka innan för att se resultatet. Fördelen med detta är att om du inte gillar resultatet kan ni testa något annat. Detta kommer spara er en stor summa pengar och du blir i många fall mer nöjd.

 

Dryck till bröllopet

Har ni möjlighet att köpa alkoholhaltig dryck tax free? Då kan det spara in många kronor på totalbudgeten. Ni kanske kan göra en bilresa till ett annat land i Europa som har generellt har lägre priser på alkohol. Ni kommer att spara många kronor på att inte ha fri bar.

 

Klädsel till bröllopet

  • Det går med fördel att hyra en frack istället för att köpa en.
  • För brudklänningen kan det finnas bra alternativ på nätet som är bra mycket billigare än att köpa från en bröllopsbutik.
  • Klänningar till tärnor kan även dessa köpas på nätet. Ett ännu billigare alternativ är att sätta ett färgtema och var och en får leta i sin egen garderob efter klädsel.

 

Accessoarer till bröllopet

Det finns extremt mycket fina smycken som inte behöver bryta er budget. Vanliga klädbutiker har väldigt fina smycken och skor. Du hittar garanterat lika fina och billigare varianter där än i speciella bröllopsbutiker. Dessutom är det värt att tänka på ett fortsatt användningsområde även efter bröllopet, vilket gör det till ett mer användbart köp.

 

Blommor till bröllopsfesten

Istället för att beställa specifika blommor till dukning och dekoration, kan det vara värt att köpa det på närmaste torghandel. Där får du oftast mer blommor för pengarna och vid köp av större mängder går det säkert även att pruta ner priset lite.

 

Antalet gäster på bröllopsfesten

Antalet gäster på bröllopsfesten är oftast det som drar iväg budgetmässigt. Räkna med 1 000 kr/person. Det är ofta svårt med gränsdragningen och om man bjuder en person i en kompiskrets eller familj måste man i många fall bjuda flera.

 

Inbjudningskort och tackkort till bröllopet

I dag finns det flertalet mallar att hämta från nätet för att skapa sina egna inbjudningskort. Det kan då räcka att köpa in lite finare tjockare papper, för att printa ut egna kort. Ett annat alternativ är att tänka utanför boxen och göra en videoinspelning som tackkort, med filmade minnen från den speciella dagen. Det är helt gratis.

 

Ta hjälp av vänner och familj

  • Har ni någon musiker eller solist i kompiskretsen?
  • Några ungdomar i släkten eller bekanta som kan tänkas ansvara för serveringen vid middagen för en liten slant?
  • Låna in dekoration och eventuell dukning till bröllopsfesten.
  • Någon som är duktig på att fotografera eller filma?

 

Alla dessa saker kan hjälpa er att spara på budgeten och få ett lite billigare bröllop eller lägga de pengarna på annat.